Skip to content
29.12.2022

Jouni Tuomisen 40. kerta jouluaaton kunniavartiossa

Vuonna 1955 alkanut jouluperinne, aattoillan kunniavartio Kalannissa toteutui tyynessä ja raikkaassa pakkassäässä. Koko aattoillan loimuava tervapata sytytettiin perinteen mukaisesti jouluaaton jumalanpalveluksen aikana, samalla kun ensimmäinen parivartio otti paikkansa. Jouni Tuomiselle tämä oli jo 40. kerta kun hän vartioparinsa kanssa marssi kirkon edustalla sijaitsevalle sankaripatsaalle suorittamaan vartiovuoronsa ja osoittamaan hiljaisen kunnioituksensa sotiemme sankarivainajille.
“Ensimmäisen kerran olin vartiossa jouluna 1981 ja kyllähän siihen matkalle on mahtunut monenlaista. Vain kaksi kertaa joutunut jäämään pois.” Muisteli Jouni vuoronsa jälkeen omaa kunniavartiohistoriaansa. Muistoksi tästä merkkipaalusta luovuttivat kunniavartion pitkäaikaisin vartiomies Erkki Harikkala sekä vartiopäällikkö Juha Harikkala Jounille Uudenkaupungin Reserviläisten historiikin, ”Kuusi vuosikymmentä maanpuolustusharrastusta”. Historiikki luovutettiin tänä jouluna myös Pasi Paasiolle, jolla vartiokertoja tuli nyt täyteen 25.

Veljekset Pasi (vas.) ja Tapio Paasio kunniavartiossa Kalannin sankaripatsaalla.

Jouni Tuominen (oik.) vastaanottaa Uudenkaupungin reserviläisten historiikin muistoksi 40. vartiokerrastaan. Kirjan ojentaa Erkki Harikkala.